неділю, 9 вересня 2007 р.

Встановлення VMWare Server

VMWare Server - це програма, що дозволяє створювати віртуальні машини у кожній з яких працює власна операційна система. Тобто наприклад у вас основна система - Ubuntu, а у окремому вікні працює Windows, а ще в іншому можна наприклад робити якісь звірячі експерименти з розміткою дисків. У кожної з віртуальних машин є власний файл-образ її жорсткого диску, таким чином будь-які маніпуляції у віртуальній машині ніяк не скажуться на вашій основній системі. Можна експериментувати з невідомими системами, розбиратися з вірусами, та що завгодно робити, особливо якщо жалієте власний комп'ютер.

Офіційний сайт: http://www.vmware.com/

Особливості встановлення:
Система -> Адміністрування -> Software Sources -> Third-Party Software
перевіряємо чи підключено репозиторій http://archive.canonical.com/ubuntu feisty-commercial main, якщо ні, то обираємо додати і вводимо рядок:
deb http://archive.canonical.com/ubuntu feisty-commercial main

далі набираємо команди

sudo apt-get update
sudo apt-get install vmware-server vmware-tools-kernel-modules


коли спитає серійний номер вводимо: 901W5-Y4G2F-2F2F0-4UKVR (а можете отримати власний пройшовши безплатну реєстрацію на офіційному сайті)



На скріншоті видно що у окремому вікні працює віртуальна машина з Windows 2000 SP4 на якій завантажено AutoCAD 2005. При цьому швидкість роботи досить висока, жодного дискомфорту немає.

Немає коментарів:

Дописати коментар