пʼятницю, 18 квітня 2008 р.

Новини за 18.04.08: Ubuntu

На ShipIt стали доступними для замовлення диски з новою Ubuntu 8.04.



Замовити Ubuntu
Замовити Kubuntu
Замовити Edubuntu

Реклама

Праздник для двоих,

вівторок, 15 квітня 2008 р.

Новини за 15.04.08: Ubuntu, Via, Pencil, GIMP

Спільнота Ubuntu оголошує запис тестерів для Release Candidate

17 квітня очікується вихід кандидату в релізи Ubuntu 8.04 Hardy Heron. У зв'язку з цим у блозі Ubuntu QA з'явилася інформація про запрошення до команди нових тестерів. Нагадаю, що офіційний реліз Hardy Heron заплановано на 24 квітня.

VIA стає ближчою до спільноти

Via Technologies заявила про нову ініціативу - буде відкрито специфікації по продуктам компанії, а також коди програмного забезпечення. Навіть новий сайт створено, але він ще поки у процесі розробки. Крім того компанія обіцяє працювати над реалізацією підтримки апаратного прискорення 2D та 3D графіки на власних відеокартах. До цього часу VIA досить прохолодно відносилася до спільноти Linux, будемо надіятися, що це все ж таки не просто бажання перекласти роботу на плечі спільноти.

Подробиці

Pencil 0.4.3b

Nathan Willis підготував цікавий огляд вільної кросплатформової програми для створення двовимірної анімації Pencil. Хоча вона поступається по можливостям тому ж Synfig, проте цілком варта того щоб звернути на неї увагу.



GIMP 2.5.0

Ті хто цікавиться відкритим програмним забезпеченням напевно помітили недавній вихід GIMP 2.5. Як завжди, непарні числа у версії GIMP вказують на Developer Series. Marius Nestor написав досить цікавий огляд нової версії. Змін, вже на даний момент, дуже багато і ряд з них є ключовими. У вищенаведеній статті все докладно і зі скріншотами описано, я лише зверну увагу, що нарешті GIMP переписується з використанням GEGL. Я думаю, що навряд чи до версії 2.6 перехід буде повністю завершено (можливо правда помиляюся), але GEGL привносить у GIMP гігантські можливості, яких так не вистачає в останньому для професійного використання у деяких сферах.



Ще одна невеличка новина: минулої п'ятниці у Києві пройшла презентація популярного субноутбука Asus EeePC. Ексклюзивним продавцем першої партії цих пристроїв оголошено мережу магазинів Фокстрот. Заявлено також, що у продаж EeePC поступить вже у цьому місяці. На жаль, більш докладної інформації поки немає, у представництві Фокстрот відповіли, що товар дійсно очікується, але точну дату появи у продажу на місцях зможуть повідомити лише ближче до кінця тижня. Ця інформація мене цікавить, тому буду слідкувати за ситуацією й надалі.сувениры для дома и для офиса,сувениры для дома и для офиса,сувениры для дома и для офиса,сувениры для дома и для офиса,