четвер, 29 листопада 2007 р.

Sweet Home 3D: розставляємо меблі у вашій квартирі

Нещодавно переглядаючи список проектів на SourceForge.org натрапив на програмку Sweet Home 3D. З її допомогою можна накреслити план квартири, розставити меблі, а потім прогулятися по вашій віртуальній домівці і подивитися як це буде виглядати в реалі. Програма дуже корисна для тих хто планує ремонт, або просто хоче купити нові меблі. Інтерфейс - інтуітивно зрозумілий, особливо для тих хто хоча б трохи мав справу з CAD пакетами по типу AutoCAD.



Завантажити Sweet Home 3D можна звідси:
http://sourceforge.net/project/platformdownload.php?group_id=152568

Дистрибутив являє собою звичайний .tgz архів який достатньо просто розпакувати у каталог /optgivenchy very irresistible for men,монтаж настенных котлов,Заселяйтесь в квартирах посуточно.,Консультации юридические услуги.,восстановление данных от 20 минут.,оптимизация сайта,

неділю, 25 листопада 2007 р.

Керуємо Ubuntu з мобільного телефону через Bluetooth

У даній статті я розповім як перетворити ваш мобільний телефон у пульт дистанційного керування для вашого комп'ютера на базі Ubuntu.

Скористаємося ми чудовою програмою AnyRemote, яку можна завантажити звідси:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=162923
Або можете взяти необхідні пакети прямо з мого сайту:
anyremote_3.6-2_i386.deb
anyremote-data_3.6-2_i386.deb
anyRemote.jar
ganyremote_2.2-2_i386.deb

Отже, встановлюємо три deb пакети стандартним методом, просто клацаючи по ним мишкою. Що ж стосується jar-файлу, то його потрібно завантажити на телефон, для цього достатньо клацнути на ньому правою кнопкою мишки і у контекстному меню обрати Надіслати до, після чого вказати на ваш телефон.

Ще додатково встановимо pyBluez:
sudo apt-get install python-bluez

Тепер запустивши ganyremote у правому верхньому куті на панелі з'явиться синя піктограмка програми. Клацнувши по ній ми зможемо побачити вікно зі списком програм відомих anyremote, щоб отримати змогу керувати якоюсь з них, потрібно просто двічі клацнути по відповідному запису.



Після цього запустимо відповідну програму на мобільному телефоні і оберемо Connect. Після завершення інтуітивно зрозумілих процедур по підключенню телефону до комп'ютеру ми зможемо використовувати його у ролі пульту дистанційного керування. Ось так це виглядає на екрані моєї Nokia E50:



От і все. Додаткову інформацію по проекту завжди можна знайти тут:
http://anyremote.sourceforge.net/docs.html