середу, 13 серпня 2008 р.

Новини: Tcl/Tk

Tcl/Tk

Нарешті проект Tile інтегровано в основну гілку Tcl/Tk. Для тих хто не зовсім розуміється на даній темі - Tk є кросплатформеною бібліотекою для побудови GUI. Досі даний тулкіт характеризувався не лише виключною простотою у використанні але й відверто жахливим виглядом віджетів у Linux. Tile дозволяє програмам, що використовують Tk виглядати як нативні Gtk+ або Qt програми, що не може не радувати.

Подробиці

Як виявити програму, що тримає CD-ROM

Іноді буває ситуація, коли обравши у контектсному меню CD пункт Витягнути, система говорить, що відмонтувати диск неможливо бо якась з програм з ним працює. Доки програмісти не виправили цю проблему і не навчили систему уточнювати, яка ж саме програма тримає диск, ми можемо її виявити наступним чином:
lsof | grep cdrom

В результаті ми побачимо щось подібне до цього:
vlc  8786  bum  15u  REG  11,0 716395780 1412 /media/cdrom0/film.avi

Як бачимо, у даному випадку, диск тримає медіаплеєр VLC.

PS: підглянуто у блозі одного маководанадежные грузоперевозки из Китая,интим знакомства серпухов Детали профильные из древесиныи древесных материалов для строительства, Соединения на клеяхкулинарные рецепты

Реклама

Массаж в красноярске,

Гарні заставки на робочий стіл

Давайте дещо відпочинемо від Linux як такого. Я тут підготував невеличку підбірку сайтів на яких можна знайти чудові заставки для робочого стола.

Wallcoo.com
Китайський сайт з величезною кількістю високоякісних і красивих заставок. Зображення згруповано по темам, можна також знайти багато календарів.



ndesign-studio.com
Дев'ять дизайнерських заставок різних розмірів.



Iunewind.com
Ще одна галерея дизайнерських заставок.



Customize.org
Велика колекція заставок у стилі DevianArt.



Crestock.com
Підбірка фотографій стокової якості різних розмірів.



Flickr: Wallpaper and Backgrounds
Відповідний розділ на відомому фотохостингу Flickr. Близько дванадцяти тисяч зображень.



gran-angular.net
Ще одна підбірка красивих фотографій.

понеділок, 11 серпня 2008 р.

Калькулятор для Deskbar

Я іноді розміщую різноманітні ідеї на Ubuntu Brainstorm. Нещодавно я написав там про те, що непогано було б додати функціональність калькулятора в аплет Deskbar для Gnome. Так як це реалізовано у Spotlight для MacOS X. Як виявилося, подібний плагін вже існує, хоча й не входить у стандартну поставку.

1. Завантажуємо файл з плагіном: calculator-1-7.py
2. Відкриваємо вікно налаштувань Deskbar, перетягуємо мишкою на список плагінів щойно завантажений файл, і ставимо біля нього галочку.
3. Все, тепер якщо вам потрібно швидко щось порахувати, то не обов'язково запускати калькулятор, можна просто натиснути Alt+F3.

неділю, 10 серпня 2008 р.

Прапори країн в індикаторі розкладок клавіатури Gnome

По замовчуванню, перемикач клавіатури Gnome показує активну розкладку з допомогою буквенних кодів, наприклад США, Укр і т.д. Для багатьох більш естетичним є відображення розкладки з допомогою прапора відповідної країни. Gnome дозволяє це реалізувати досить легко.

1. Перш за все потрібно знайти зображення прапорів. Їх можна легко завантажити у форматі SVG з Вікіпедії зі сторінок присвячених відповідним країнам.
2. Завантажені файли необхідно перейменувати відповідно до двобуквенних кодів країн, наприклад: us.svg, ua.svg, ru.svg.
3. Копіюємо дані файли в каталог ~/.icons/flags (під ~ розуміють домашній каталог користувача, якщо даного каталога не існує, то його потрібно створити).
4. Запускаємо gconf-editor
5. Йдемо за адресою /desktop/gnome/peripherals/keyboard/indicator
6. Відмічаємо опцію showFlags

Все, тепер перемикач клавіатури буде виглядати наступним чином: