четвер, 27 вересня 2007 р.

Встановлюємо Clipart для OpenOffice.org

Досить серйозний плюс Microsoft Office завдяки чому цей офісний пакет такий популярний - це великий Clipart у якому можна знайти картинки на будь-який смак. Вільний пакет OpenOffice.org не має такої колекції у стандартній поставці, проте нічого не заважає завантажити з інтернету (а якщо ви купили диски з репозиторієм, то і качати нічого не потрібно) Open Clipart Library і встановити його на вашу Ubuntu систему. Розробкою Open Clipart займається багато людей по всьому світу, такий контент розповсюджується за умовами ліцензії Creative Commons, тому жодних проблем з легальність немає.

Процес встановлення як звичайно в Ubuntu дуже простий:
sudo apt-get install openclipart

От і все, тепер у будь-якому компоненті OpenOffice.org ви можете отримати доступ до галереї з допомогою меню Інструменти -> Галерея.



Галерея досить велика, зображення відсортовані за тематикою. Крім растрових зображень є багато й векторних ілюстрацій у форматі SVG.Купить болты гайки, метрический крепеж любого класса прочности и из нержавейки в Москве.,snow nut Москва.,Linksys PLTS200.,I've created my site at web site hosting.,интернет магазин парфюмерии,snow nut Москва.,

Реклама

snow nut Москва.,

Реклама

snow nut Москва.,

Реклама

snow nut порошок.,

понеділок, 24 вересня 2007 р.

Основи мови програмування C++

Нещодавно після спілкування зі студентами вирішив написати щось типу дуже короткого вступу до C++. Насправді це така собі шпаргалка чи довідничок по основним конструкціям та функціям C++ де я у сильно зконцентровнаому вигляді спробував викласти основи даної мови програмування. Звісно ж все осягнути не вдалося, проте думаю як база з якої можна починати вивчати C++ цілком згодиться.

Довідничок складається з дев'яти сторінок у форматі PDF зверстаних у дві колонки шрифтом 8пт. Тут я вперше у LaTeX скористався пакетом listings який додає оточення lstlisting, завдяки чому у текстах програм виділяється синтаксис. По тексту, я постарався згадати дуже коротко історію C та C++, основні мовні конструкції, стандартні бібліотечні функції, об'єкно-орієнтоване програмування, трохи зачепив базову бібліотеку шаблонів STL, та згадав дуже коротко існуючі IDE для C++ і навів декілька веб-адрес де можна знайти більш докладну інформацію. Огляд бібліотек для побудови графічного інтерфейсу сюди не входить, думаю з часом зробити і такі тематичні довіднички.

Завантажити документ можна звідси: cppfund.pdf

Документ розповсюджується згідно ліцензії Creative Commons: BY-NC-NA.

Реклама

эффективное продвижение сайтов нижний новгород,вирусный маркетинг,HP LaserJet P1005.,Унитазы сантехника.,Алексей московский иконы.,Низкие цены иконы.,HP LaserJet P1005.,HP LaserJet P1005.,