понеділок, 24 вересня 2007 р.

Основи мови програмування C++

Нещодавно після спілкування зі студентами вирішив написати щось типу дуже короткого вступу до C++. Насправді це така собі шпаргалка чи довідничок по основним конструкціям та функціям C++ де я у сильно зконцентровнаому вигляді спробував викласти основи даної мови програмування. Звісно ж все осягнути не вдалося, проте думаю як база з якої можна починати вивчати C++ цілком згодиться.

Довідничок складається з дев'яти сторінок у форматі PDF зверстаних у дві колонки шрифтом 8пт. Тут я вперше у LaTeX скористався пакетом listings який додає оточення lstlisting, завдяки чому у текстах програм виділяється синтаксис. По тексту, я постарався згадати дуже коротко історію C та C++, основні мовні конструкції, стандартні бібліотечні функції, об'єкно-орієнтоване програмування, трохи зачепив базову бібліотеку шаблонів STL, та згадав дуже коротко існуючі IDE для C++ і навів декілька веб-адрес де можна знайти більш докладну інформацію. Огляд бібліотек для побудови графічного інтерфейсу сюди не входить, думаю з часом зробити і такі тематичні довіднички.

Завантажити документ можна звідси: cppfund.pdf

Документ розповсюджується згідно ліцензії Creative Commons: BY-NC-NA.

Реклама

эффективное продвижение сайтов нижний новгород,вирусный маркетинг,HP LaserJet P1005.,Унитазы сантехника.,Алексей московский иконы.,Низкие цены иконы.,HP LaserJet P1005.,HP LaserJet P1005.,

Немає коментарів:

Дописати коментар