середу, 24 жовтня 2007 р.

Підключаємо принтер Canon PIXMA iP1800 в Ubuntu

Прикупив я тут сьогодні вищезгаданий принтер на додачу до свого старенького але працьовитого лазерного LBP-810. Я ніколи не любив струменеві принтери, але з'явилася необхідність друкувати у кольорі, тому й вирішив прикупити щось недороге. Щодо самого принтера, то він мені досить таки сподобався. Щодо якості друку тексту то з лазерним принтером його звичайно й порівнювати не можна, терпимо але не більше того, після LBP-810 відверто не вражає. А от фотографії і взагалі кольорова графіка виходять досить якісні, тим більше з погляду на ціну принтера у 277 грн., ну власне для цього я його і купляв.

Тепер щодо того як підключити принтер в Ubuntu. З недавніх пір я використовую Ubuntu 7.10, тому дії описуватиму саме для цієї останньої на сьогоднішній день версії.

1. Підключаємо принтер до USB порту, вмикаємо у розетку, натискаємо кнопку на принтері, відкриваємо кришку і вставляємо кадриджі.

2. У області повідомлень у правому верхньому куті з'явиться повідомлення, що до системи підключено принтер Canon iP1800 але система не може знайти для нього драйвер. Натискаємо на кнопку щоб додати принтер використовуючи запропонований базовий текстовий драйвер.

3. Качаємо два файли з власне драйвером принтеру
cnijfilter-common_2.70-2_i386.deb
cnijfilter-ip1800series_2.70-2_i386.deb

4. Встановлюємо вищенаведені пакети клацнувши по ним мишкою

5. Заходимо у Система -> Адміністрування -> Друк, обираємо наш принтер iP1800 і праворуч від поля Виробник та модель тиснемо на кнопку Змінити

6. Вказуємо /usr/share/cups/model/custom/canonip1800.ppd



7. У вікні налаштування принтерів натискаємо Застосувати

Все. Тепер новий принтер Canon iP1800 готовий до роботи в Ubuntu.

PS для Jaunty З Ubuntu 9.04 даний рецепт не працює. Пробуйте наступний скрипт: http://www.mediafire.com/?dsn21hmzlzyвирусный маркетинг,

Реклама

монтаж настенных котлов,колеса тюмень,вирусный маркетинг,интернет реклама тюмень, контекстная.,Хватит рисковать, лечение за рубежом.,

Реклама

колеса тюмень,интернет реклама тюмень, контекстная.,

вівторок, 23 жовтня 2007 р.

Ubuntu 7.10: Compiz Fusion

Вчора я нарешті оновив свою систему до версії 7.10 і тепер буду потроху публікувати огляди нових можливостей. Почну з огляду Compiz-Fusion який з'явився у результаті об'єднання проектів Compiz та Beryl.

Scale дозволяє відобразити на екрані одночасно зменшені копії всіх відкритих програм, так між ними дуже легко перемикатися. Викликається кнопками Shift+Alt+Up, але мені більше подобається викликати цю функцію простим підведенням мишки у верхній правий кут.



Expo - показує всі наявні робочі столи у одну стрічку. Комбінація клавіш - Win+E.



Shift Switcher - ще один спосіб перемикатися між вікнами програм, вікна відображаються своїми зменшеними копіями у тривимірному просторі, натискаючи комбінацію Win+Tab їх можна гортати.



Вікна можуть прилипати до країв екрану, це досить кумедно виглядає



Звісно ж залишилися і всі старі можливості (прозорість, негатив та ін.), про них я вже говорив раніше



Для того щоб можна було налаштовувати можливості Compiz-Fusion, вмикати та вимикати різні плагіни я рекомендую встановити Compiz configuration settings manager
sudo apt-get install compizconfig-settings-manager



Насправді Compiz завдяки ряду своїх особливостей є дуже зруною штукою. І якщо деформацію вікон можна вважати просто дитячою забавкою, то функції Scale, Expo, Shift Switcher, прозорість, Zoom та ін. є на мою думку дуже корисними.

Реклама

китайские телефоны продажа,

Реклама

Быстро и качественно, разработка сайта.,аренда погрузчика, строительство коттеджей.,автошкола,Туры выходного дня со скидкой.,