суботу, 8 вересня 2007 р.

Огляд веб-ресурсів присвячених Ubuntu

http://www.ubuntu.com - Офіційний сайт



http://www.canonical.com/ - офіційний сайт комерційного спонсора Ubuntu - Canonical Inc. Компанія надає платну технічну підтримку, а також займається адаптацією Ubuntu під потреби корпоративних замовників.



https://launchpad.net/ - серце проекта Ubuntu. Це одна з тих речей на якій тримається успіх цієї ОС - кожен бажаючий може долучитися до її розробки. Найпростіший спосіб це наприклад вдосконалювати переклад. На сьогоднішній день українська локалізація становить 50% від повного набору пакетів (у російській версії перекладено 75%, а у польській 74%), працювати є над чим. Можна також звітувати про помічені помилки, або безпосередньо брати участь у програмуванні, або збирати пакети, можна просто підкидати ідеї розробникам. Власне Launchpad - це система, яка дозволяє спростити розробку система яку розробляють тисячі людей по всьому світу.



https://help.ubuntu.com/ - основний сайт з документацією. Крім докладної офіційної документації на закладці Community Docs можна знайти багато інформації викладеної користувачами системи, крім того звідси можна попасти на сайти з інформацією іншими мовами



http://ubuntuforums.org/ - офіційний англомовний форум де обговорюється Ubuntu. Є відповіді практично на всі можливі питання.



http://www.getdeb.net/ - портал з різним програмним забезпеченням для Ubuntu, там можна знайти багато програм які не увійшли до офіційного репозиторію.



http://www.ubuntugames.org/ - сайт присвячений іграм для Ubuntu, приведено інформацію про різноманітні стратегії, екшени, симулятори та ін. доступні OpenSource ігри.



http://planet.ubuntulinux.org/ - офіційний Ubuntu-блог де публікуються останні новини з життя операційної системи



http://doc.ubuntu-fr.org/ - Франкомовний сайт з документацією, цікавий тим, що на ньому можна знайти багато інформації якої нема на інших сайтах, наприклад по різним CAD пакетам та іншому подібному софту.



http://art.gnome.org/ - Сайт з широким вибором тем оформлення, заставок та ін. подібного контенту для Gnome.



http://gnomefiles.org/ - Файловий архів програм для Gnome (базуються на бібліотеках GTK+).



http://www.gnome-look.org/ - Ще один сайт з темами оформлень для Gnome (включаючи також Beryl та Compiz), а також зі скінами до багатьох програм.

Немає коментарів:

Дописати коментар