понеділок, 21 грудня 2009 р.

Google Chrome for Linux

Нарешті у компанії Google згадали про користувачів Linux і випустили бету свого веб-браузера Google Chrome. На відміну від Chromium, який був доступний нам вже досить давно, бета отримала підтримку розширень, що звичайно є величезним плюсом.



Взагалі Chrome радує. Він звичайно програє у функціональності Firefox з його тонами плагінів чи Opera, але на роль простого і швидкого браузера цілком годиться, а особливо в ньому радує швидкий движок JavaScript.



Завантажити Google Chrome

8 коментарів:

  1. Це пекло їсть 400 мб. оперативки на 20 вкладках. Це занадто.

    ВідповістиВидалити
  2. Як основним браузером я користуюсь оперою, а хром в мене повністю витіснив фаєрфокс, який я також іноді використовував. А все завдяки тому що розробники хрому перетягли деякі зручні особливості опери і для мене хром "з коробки" значно зручніший за фаєрфокс.

    ВідповістиВидалити
  3. А у мене Хром став основним браузером, навіть не дивлячись на те, що комп’ютер доволі слабенький. Перепробував купу розширень, біля двох десятків досить таки корисні. Думаю, що з часом він наздожене FireFox і Opera за функціональністю.

    ВідповістиВидалити
  4. Bum з зимової сплячки встав... Хто сказав, що Хроміум не підтримує розширень? Ще і як підтримує. І взагалі:

    Chromium is the bleeding edge development of the project. It is the browser, and whatever its current state may be. We usually get a few Chromium builds per day.

    Google Chrome is simply a "rebranding" of Chromium, but is a little more ready for public consumption.

    Stable: The, well, stable version of Chrome, which is absolutely ready for public consumption. Updates about every 6 months.
    Beta: Still relatively stable, but you may see new, untested features in it. No guarantees. Updates every few weeks (I think).
    Dev: Think of it as the Beta version, except it's the boiling pot of new features/testing. Absolutely no guarantees. Updates weekly.

    А щодо всього іншого - літають. Але я от став задумуватися, чи не забагато Гугл про мене знає?

    ВідповістиВидалити
  5. Серйозно? Значить я давно не оновлював свій хроміум. А так, дійсно, періодично схоже буваю в анабіозі. Хе хе)))

    ВідповістиВидалити
  6. Якось пізно. Вже пів року минуло з того моменту, як я спробував бету Chrome для Linux

    ВідповістиВидалити
  7. Реліз Google Chrome for Linux Beta було оголошено у їхньому блозі 8 грудня, новина звичайно вже не новина, але це все таки не пів-року.

    http://blog.chromium.org/2009/12/google-chrome-for-linux-goes-beta.html

    ВідповістиВидалити
  8. а у мене на роботі машмна слабеньк аперепробував всі бровзери і зупинився на Midori, реально найлегший і найшустріший.

    ВідповістиВидалити