неділю, 3 серпня 2008 р.

Словники Lingvo для StarDict

Як відомо, словники Lingvo можна зконвертувати у формат StarDict і таким чином використовувати у Linux. Але процедура це досить складна і потребує наявності оригінального диску. Почитати про це можна наприклад тут:
http://jack.kiev.ua/content/view/666/5/lang,ru/

Нещодавно ж переглядаючи The Pirate Bay я наткнувся на торрент з повним набором словників для Lingvo 12 зконвертованих у формат StarDict. Там навіть українські словники є. Звантажити можна з допомогою Transmission за цією адресою:
http://torrents.thepiratebay.org/4170757/Dictionary_from_Lingvo_12_%5B6_language%5D_for_StarDict_%5Bplatform_in.4170757.TPB.torrent



PS: Звичайно ці дії порушують ліцензійну угоду, тому я не можу за подібні речі агітувати. Але якщо допустити, що у вас вже є чесно куплена ліцензійна версія Lingvo 12 для Windows (а інших просто не існує), то думаю певне моральне право на використання таких словників у власних цілях цілком є.

7 коментарів:

  1. скачав. там в одній папці файли з розширенням 7Z, в іншій - exe та dll. Може, це для вінди.
    Я спробував встановити, потицяв те се в самій програмі, так і не знайшов, як словники ставити...

    ВідповістиВидалити
  2. exe і dll нам не потрібні, там просто у архів вкинули утиліти якими якраз і конвертувалися файли Lingvo у формат StarDict. 7z - це архів (якщо не розпаковується, то зроби sudo apt-get install p7zip-full і спробуй знову), розпакуй і подивися. Там повинно бути багато підкаталогів, по каталогі на словник. Наприклад UniversalEnUk - це загальний англо-український словник. У папці буде п'ять файлів з розширеннями dict, ifo, idx, oft, idx.oft. Потрібно папку з цими файлами зкопіювати у
    /usr/share/stardict/dic/
    З цього моменту StarDict зможе його бачити. Там все просто.

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую, все зробив, все запрацювало)) Справді, дуже просто)
    раніше не стикався з таким форматом архівів.

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую :) Ше один великий крок в сторону лінукса :)

    ВідповістиВидалити
  5. Велика справа! Дякую, зараз качаю і одразу почну користуватися...)
    Ну просто дуже давно їх шукав. Ще раз ДУЖЕ ДЯКУЮ!..

    ВідповістиВидалити
  6. Немає слів, щоб подякувати!!!

    ВідповістиВидалити