понеділок, 23 квітня 2012 р.

Зберігаємо веб-сторінки на Kindle

Останнім часом досить популярними стали сервіси типу Pocket (більш відомий за старою назвою Read It Later) які дозволяють зберігати знайдені в Інтернеті сторінки щоб потім їх можна було почитати коли з’явиться час. Я ж останнім часом з аналогічною метою використовую свій Kindle.

Kindle має цікаву особливість - з кожним девайсом після реєстрації на сайті Amazon асоціюється адреса електронної пошти виду *****@kindle.com. Таким чином все, що буде надіслано за даною адресою автоматично завантажиться на електронну книгу якщо та буде у зоні покриття Wi-Fi. Розширення Send to Kindle для Google Chrome дозволяє надсилати на Kindle статті які ви читаєте в Інтернеті, попередньо все відформатувавши і підлаштувавши під екран пристрою.

Отже, перш за все встановлюємо на Google Chrome розширення Send to Kindle.


В результаті на панелі браузера з’явиться оранжева кнопка з літерою К натисненням якої й можна буде надсилати сторінки прямо на Kindle. Налаштування досить тривіальні, достатньо лише вказати поштову адресу вашого пристрою.

Наступним етапом потрібно на сайті Amazon зайти в Manage Your Kindle - Personal Document Settings. Далі у списку Approved Personal Document E-Mail List вибрати Add a new approved e-mail address і вказати адресу електронної пошти kindle@klip.me. Таким чином ми дозволимо Kindle приймати листи, що надходять з вказаної адреси.


От і все, тепер власне можна будь-яку сторінку послати на Kindle натисненням кнопки.


А ось так це виглядає вже на екрані електронної книги:


Як на мене, то даний юзкейс є досить зручним. Часто зберігаю таким чином цікаві статті щоб потім коли з’явиться час почитати.



1 коментар:

  1. Користувався таким же, поки Amazon не випустила свій додаток для Хрома Send to Kindle for Google Chrome™.
    Зараз "підсів" на нього і не жалкую :)

    ВідповістиВидалити