понеділок, 17 березня 2008 р.

Новини за 17.03.08: Wine, Clonezilla

Плани щодо релізу Wine 1.0

Пройшло вже 15 років з моменту започаткування проекту Wine (альтернативної реалізації WinAPI для *nix систем) і ось нарешті від команди розробників надійшла інформація про те, що чекати версію 1.0 залишилося не так вже й довго (а ми то думали, що її мабуть взагалі й не дочекаємося.....). Як би там не було, на офіційному вікі проекту опубліковано план випуску майбутніх версій і окреслено коло задач, що стоїть перед релізом. Перший реліз-кандидат (0.9.61) повинен з'явитися 9 травня 2008 року, а другий реліз-кандидат - 23 травня. Остаточний же реліз намічено на 6 червня, а вже 20 червня вийде Wine 1.1. Втім, розробники допускають, що якщо вони не встигатимуть внести всі зміни, то дату релізу можливо буде відсунуто до 20 червня або 4 липня.

Наразі у платиновому списку Wine (тобто, це програми, робота яких нічим не відрізняється від роботи у їх рідній системі Windows). У якості критерію для майбутнього релізу задекларовано ідеальну підтримку наступних програм:

  • Photoshop CS

  • Microsoft Powerpoint Viewer 97 and 2003

  • Microsoft Word Viewer 97 and 2003

  • Microsoft Excel Viewer 97 and 2003/


Станом на 15 березня зареєстровано близько 100 помилок які потребують першочергового виправлення.

Про запис звуку у Linux

Багатьом відомий професійний інструмент для запису звуку Ardour. Але у новій статті на сайті linux-audio.net наводиться короткий огляд і інших програм у даній області, таких як Traverso, Qtractor, Wired, Frinika, Protux.

Вийшла Clonezilla

Вийшов реліз 1.0.9-19 пакету для клонування дисків Windows та Linux - Clonezilla.



Clonezilla підтримує роботу з файловими системами ext2, ext3, reiserfs, xfs, jfs для GNU/Linux, та FAT, NTFS для Windows. Даний пакет є відкритим аналогом всім відомого Norton Ghost.

ЗавантажитиИнформация об авто и проверка вин в отчете carfax.,кулинарные рецепты из мяса и птицы

Немає коментарів:

Дописати коментар