неділю, 10 лютого 2008 р.

Додаємо GetDeb.net у якості репозиторію

Усім користувачам Ubuntu повинен бути відомий портал GetDeb.net, де можна завантажити пакети з багатьма програмами та іграми, яких часто немає в офіційних репозиторіях. Алея якщо завантажувати файли вручну, то ми втрачаємо одну з головних переваг репозиторію - слідкування за оновленнями встановлених програм. Проте є можливість вирішити цю проблему.

Обираємо Система->Адміністрування->Сховища і додаємо новий репозиторій:
deb http://ubuntu.org.ua/ getdeb/

Тепер запустимо Synaptic і оновимо базу пакетів. З цього моменту, програми доступні на GetDeb.net можна буде встановлювати єдиним централізованим способом - через добре відомий Synaptic.

Це насправді дуже зручно, бо на GetDeb.net можна знайти найновіші версії різноманітних програм, на відміну від офіційних репозиторіїв які на так вже й часто оновлюються. Єдине, що потрібно мати на увазі, то це те, що на відміну від офіційних репозиторіїв, які містять протестовані програми, програми встановлені у такий спосіб не мають стовідсоткової гарантії роботи. Тобто у даному випадку, ви самі вирішуєте що для вас важливіше - нові функції чи гарантована стабільність.

3 коментарі:

  1. Łaskava prosim da nas:) Dyj u ŭkraincaŭ jość svaja moŭnaja versija! Škada, nam da takoha ščaścia daloka...

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую :) І справді приємно чути білоруську мову.

    ВідповістиВидалити
  3. Чомусь у мене після додавання Getdeb не встановлються окремі програми. Каже, що файл з GetDeb не знайдено.

    ВідповістиВидалити